Bitterblues kissala

Kasvatuksesta

Bitterblues kasvattajanimi on rekisteröity FiFessä jo 1992. Alkuun innostus kasvatukseen ja näyttelyihin oli todella suurta. Kasvatus jäi taka-alalle lasten ollessa pieniä. Oli myös huonoa tuuria. Pari kasvatukseen hankittua kissaa ei ollutkaan kasvatukseen sopivia. Niin tauko kasvatuksessa venähti tosi pitkäksi. Nyt osui taas onni kohdalle ja saimme hyvän tyttökissan ja löytyi vielä sopiva poika pentujen isäksi.

Kissaharrastuksessa meille tärkeintä ovat rakkaat omat kissat. Kaiken toiminnan on tapahduttava kissojen ehdoilla. Niiden hyvinvointi on tärkeintä. Pennuissakin tärkeintä on terveys ja luonne. Suurin osa pennuista on lemmikkejä ja näyttelykissakin on ensisijaisesti kotona asuva lemmikki.

Nämä nyt syntyneet pennut ovat varattavissa ensisijaisesti lemmikkikissoiksi. Se tarkoittaa sitä, että en suosittele niitä erityisesti kasvatukseen tai näyttelyihin. Niissä ei ole mitään sellaista vikaa, joka kasvatuksen tai näyttelyt estäisi. Minusta tuntuu, että kun nämä ovat uuden rodun toiset pennut, ei oma arviointikykyni riitä siihen, että voisin suositella niitä muille kasvatukseen. Niitä voi käyttää näyttelyissä, jos haluaa. Pennut maksavat 1000 euroa/pentu. Lupaan tietenkin myymilleni kissoille tukea kaikessa missä vain voin auttaa.

Itämainen tai siamilainen ei viihdy yksin. Sen vuoksi en luovuta niitä mielelläni ainoiksi kissoiksi. Jos sinulla ei ole ennestään kissoja ja olisit kiinnostunut hankkimaan kaksi, ota yhteyttä. Kahden yhteishinta on selvästi edullisempi.

Näitä pentuja ei voi päästää vapaana ulos. Ne ulkoilevat vain valvotusti. Osa kissoista tottuu hyvin valjaisiin, mutta kaikki eivät valjaskävelyistä välitä. Kissat voivat ulkoilla verkotetulla parvekkeella tai kokonaan verkotetussa tarhassa. Ulkoilu ei ole välttämätöntä. Itämaiset ja siamilaiset tulevat toimeen täysin sisäkissoinakin.

Pennut asuvat sijoituskodissa Helsingissä

Olet oikein tervetullut tutustumaan pentuihin ja niiden ihmisiin.


Yhteystiedot

Kasvattaja: Elina Laine

Puhelin: 040 5926 175

Sähköposti: bblues@kolumbus.fi